Var det misstagen som avgjorde?

Publicerad 2013-03-05 23:26:59 i Champions League,

Som så många gånger förut såg misstagen ut att avgöra en stor fotbollsmatch. Som så många gånger förut hade misstagen förändrat förhållandena dramatiskt. Som så många gånger förut kommer misstagen att överskugga matchens verkliga prestationer.
     Returmatchen i åttondelsfinalen mellan Manchester United och Real Madrid bjöd på en relativt låst första halvlek utan några riktigt klara målchanser, förutom Nemanja Vidics nick i stolpen. Real ägde bollen men United höll som vanligt ihop det bra organisatoriskt.
     Den andra halvleken fick däremot en intressant start. Sergio Ramos satte bollen i egen bur på ett inspel från Nani. United tog ledningen på ett misstag av Real lagkapten. Visserligen kunde Ramos inte göra så mycket åt saken, men ett självmål får nog alltid räknas som ett misstag. Och de kostar. Skulle det avgöra matchen? Nej, så blev det inte. Istället satsade Nani hårt in i en duell mot Reals högerback Alvaro Arbeloa. Följden blev ett rött kort. Med en halvtimme kvar gör han misstaget att sätta sitt eget lag i den situationen mot ett av världens bästa motstånd. Eller var det verkligen Nanis misstag? Klart, satsningen var hård och att det skulle delas ut ett kort var det inget snack om.Men kan det vara så att domaren gjorde misstaget som bäddade för Real seger? Det beror nog helt enkelt på om man tillhör los blancos eller the red devils.
Var Nani kvällens syndabock? Eller skymde han bara en matchvinnare? (By Gordon Flood from Trim, Ireland (CC-BY-2.0)
För mig, som var tämligen neutral idag, var det svårbedömt. Jag har sett värre saker som bara resulterat i en varning. Det allra tydligaste exemplet, som nog många av oss drar parallerer till, är Nigel de Jongs karatespark på Xabi Alonso i VM-finalen 2010. Men å andra sidan fick Zlatan Ibrahimovic rött kort för en stämpling förra veckan som inte såg ut att träffa särskilt hårt. Dessutom fick Zlatan en extra match avstängning. Nanis tackling var värre enligt mig och ska domarna vara konsekventa så var det helt rätt med ett rött kort.
     Det lade upp för ännu mer Real Madrid-press och den renderade i två ganska snabba mål. Inga speciella misstag skedde vid målen, utan det var mer frukten av ett begåvat anfallsspel med en mer man på plan. Men United gav inte upp för det. United är United och de ska man aldrig räkna bort. Det var en som inte gjorde det och det var Real Madrids målvakt Diego López. Hade det inte varit för ett flertal kvalificerade reflexräddningar så hade inte Nanis misstag kostat United ett dugg.
     Dessvärre för matchen så kommer man att komma ihåg hur Nanis utvisning fällde United. Det hade varit betydligt roligare att få minnas Diego López för den matchhjälte han var. Det var hans prestation som tog Real till kvartsfinal. Inte misstag.

Kommentarer

Postat av: FC ROMA ÖREBRO

Publicerad 2013-03-13 22:03:18

Bra skrivet!
Ja vad säger man...??? Två misstag och ingen vet om den ena var värre än den andra... Ofta med lag som Real så har de en växel till att lägga i! Sedan vet vi ju nu så här i efterhand att M U inte är bäst på att behålla en ledning eller...???

Svar: Det är jämna och bra lag så det krävs inte alltid så mycket för att ett lag ska kunna avgöra. Men det är klart att utvisningen var en anledning till att Real kunde sätta så hårt tryck på United. Annars undrar jag om inte United hade hållit undan, men det får vi aldrig veta.
Billy Hammer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Namn: Billy Hammer Ålder: 19 år Bor: Pålsboda Gör: Går i trean på medieprogrammet på Virginska skolan och spelar innebandy i Ekeby IF. Jag ser på fotboll en hel del också… Bästa fotbollsminne: När Daniel Tjernström sköt AIK till SM-guld 2009. Lagen i mitt hjärta: Här i Sverige är det Gnaget som gäller, men ute i Europa så klappar hjärtat för Arsenal.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela