Vad pågår i Real Madrid?

Publicerad 2013-01-07 17:04:56 i Real Madrid,

Det kanske bara är spekulationer. Men det börjar bli så mycket snack om problem i Real Madrids läger att spekulationer är ofrånkomligt. Det började med Ronaldo sedan har det snackats om Mourinho mest hela tiden och nu är Iker Casillas i centrum också. Det känns hos många supportrar och journalister att något inte står rätt till och att problemet formodligen finns i Reals omklädningsrum.

Tidigare i höstas firade Cristiano Ronaldo inte sina mål i en match mot Granada och när han sedan förklarade det med att han var ledsen av privata skäl så drog spekulationerna igång. Antingen skulle det bero på att han fick för lite betalt och då skulle han lämna för PSG, eller så trivdes han inte i laget och skulle därför återvända till Manchester United där han trivdes bra. Sedan drog den stormen över för att följas av uppgifter om att Ronaldo inte vill förlänga sitt kontrakt.

José Mourinho har också haft sina turer i media. Ibland har han kanske använt det för att rikta fokus på honom så att spelarnas press minskar. Men att han ska vara i konflikt med flera spelare i laget och på väg till PSG vill nog inte ens Mourinho veta av. De senaste skriverierna är han ändå ansvarig för. Att peta lagkaptenen och förstemålvakten Iker Casillas till förmån för den orutinerade Antonio Adán är onekligen Mourinhos beslut. Visserligen är han den som ska bestämma vem som är deras bästa målvakt och mest lämpad att vakta Reals mål men beslutet är ändå kontroversiellt.

Kommer Iker Casillas vara förstamålvakt igen under Mourinhos ledning? (Майоров Владимир (CC-BY-SA-3.0)

Allting som görs i Real Madrid får en större uppmärksamhet eftersom de har haft en så pass dålig höst i ligan. Då har de bara Champions League att rikta in sig på. Resten av världen följer istället hur den påstådda maktkampen i Reals omklädningsrum fortgår. Det är inte många som tycker att Adán är en bättre målvakt än en av 2000-talets bästa målvakter. Kanske till och med den bästa. Så därför är beslutet konstigt utifrån sett. Sedan när Adán tar rött kort efter sex minuter i helgens ligamatch så får Casillas chansen att komma in. Då vägrar han ta emot kaptensbindeln. En del tycker kanske att det var av respekt mot Ronaldo som börjat matchen som kapten men jag hävdar att om man har en kapten så är det han som ska leda laget i alla lägen. Nu var det kanske tur att Ronaldo behöll bindeln för det var han och inte Casillas som visade vägen i den svängiga matchen mot Real Sociedad.

Jag tycker att det känns som att något pågår i Real Madrid som vi inte vet vad det är. Frågan är om vi får reda på det innan någon helt plötsligt lämnar skutan. Och vad skulle det innebära för laget om en spelare som Ronaldo lämnar? Casillas tror jag kommer stanna oavsett men Mourinho kommer inte stanna för alltid och vad skulle det betyda för Real om han hoppar av projektet nu? Inte minst har fansen en viktig roll i det hela. De hyllar Casillas, buar åt Adán och häcklar Mourinho. Det här kommer få följder om de inte tar itu med problemen snarast.

//Billy Hammer

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Namn: Billy Hammer Ålder: 19 år Bor: Pålsboda Gör: Går i trean på medieprogrammet på Virginska skolan och spelar innebandy i Ekeby IF. Jag ser på fotboll en hel del också… Bästa fotbollsminne: När Daniel Tjernström sköt AIK till SM-guld 2009. Lagen i mitt hjärta: Här i Sverige är det Gnaget som gäller, men ute i Europa så klappar hjärtat för Arsenal.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela