Kul att ”Fergie time” slår tillbaka

Publicerad 2013-01-21 14:43:27 i Premier League,

Igår hände en väldigt rolig grej. I alla fall för oss som inte har våra sympatier hos Sir Alex Ferguson och hans mannar. De tappade nämligen poäng och avståndet ner till City minskade. Men det roliga var att poängtappet inträffade i 93:e minuten. På självaste ”Fergie time”.

Manchester United har sedan många år tillbaka gjort sig kända för att avgöra eller på annat sätt förbättra resultat på tilläggstid. Det har också, bland motståndarsupportrar, funnits en tydlig uppfattning om att United får några extra minuter om de behöver det. Vilket också har bevisats. Mellan åren 2010 och 2012 fick United 79 sekunder mer tillägg när de låg under än tvärtom. Speciellt på hemmaplan. Inte så konstigt då att lagets manager fått tillägna det där extra tillägget sitt eget namn.

Ska det vara Fergusons egna "Fergie time" som ger Manchester City ligatiteln? (By Austin Osuide (CC-BY-2.0)

Men förra året började ”Fergie time” ge tillbaka mot Sir Alex. Personligen. Det var första chansen för icke Unitedsupportrar att skratta åt den rödflammiga skotten. Det ser onekligen väldigt kul ut. Igår fortsatte ”Fergie time” att svika genom att ge Clint Dempsey tid, till en sen kvittering. Robin van Persie hade gett United ledningen, som så många gånger förut, och de såg ut att gå mot en viktig seger i toppmötet med Tottenham. Dempsey hade som sagt inte gett upp och kvitterade i 93:e minuten. Sir Alex var såklart inte nöjd. Ännu en chans att skratta åt ”Fergie times” hämnd. Det var kul dels för att det är kul när det inte går bra för United, särskilt på deras egna ”Fergie time”, dels för att ligan blir tajtare och därmed ökad spänning. Nu skiljer det endast fem poäng mellan de båda Manchester-lagen.

Mål på övertid är alltid viktigt för ett mästarlag. Frågan är bara om ”Fergie time” bestämmer sig för att hjälpa United eller City.

//Billy Hammer

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Namn: Billy Hammer Ålder: 19 år Bor: Pålsboda Gör: Går i trean på medieprogrammet på Virginska skolan och spelar innebandy i Ekeby IF. Jag ser på fotboll en hel del också… Bästa fotbollsminne: När Daniel Tjernström sköt AIK till SM-guld 2009. Lagen i mitt hjärta: Här i Sverige är det Gnaget som gäller, men ute i Europa så klappar hjärtat för Arsenal.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela