Inför dagens stormatcher i PL

Publicerad 2013-01-13 13:52:00 i Premier League,

Idag spelas två stormatcher i Premier League. Om några månader så kan det vara den här dagen som vi ser tillbaka på som avgörande för ligautgången. Kanske ger den United tio poängs ledning och därmed en ligatitel eller så är det nu City börjar upphämtningen till en ligatitel.

Manchester United-Liverpool

United är ligans bästa hemmalag. De leder ju också ligan men hemmaspelet är en stor anledning. Idag kommer de göra allt för att åtminstone behålla sin sjupoängsledning. Men i år har United släppt in fler mål än de brukar. Det är något som Liverpool och deras skyttekung Luis Suárez måste försöka utnyttja. Liverpool har dock inte världens tajtaste försvar heller, utan de lägger också mer kraft offensivt. Apropå det så kanske vi får se nyförvärvet Daniel Sturridge göra PL-debut för Liverpool idag.

I United förväntas Robin van Persie vara tillbaka i startelvan. Däremot ser Wayne Rooney ut att missa dagens match på grund av en knäskada. På Liverpools skadelista finns bland andra José Enrique och Fabio Borini.

Idag gäller det för Liverpool att prestera på topp. Med tanke på deras bortaspel den här säsongen, som är för dåligt, så vore det ett bra steg att ta poäng i den här matchen. De har haft en förmåga att blanda och ge lite för mycket. Men de kommer i alla fall med en stark insats i ryggen. 3-0 blev det hemma mot Sunderland i förra omgången.

Uniteds spel har inte varit helt felfritt den senaste månaden så det är viktigt för dem att visa att de inte är på väg mot någon större svacka. De går ju in som favoriter och nu gäller det även för dem att prestera på topp och försöka stoppa Luis Suárez.

Jag har svårt att se United tappa poäng i den här matchen. De är ett bättre lag och de har bättre spelare på nästan varje position och med deras hemmafacit till hand så känns mitt tips ännu tryggare.

Mitt tips: Manchester United 3-1 Liverpool

 

Arsenal-Manchester City

Arsenal kämpar för att ta sig förbi Everton upp på en femteplats och haka på Tottenham och Chelsea, genom att slå de regerande mästarna. Matchen är också oerhört viktig för Manchester City och inte minst för spänningen i ligan. Om United förlorar och City vinner så skiljer det fyra poäng i toppen om utgång blir tvärtemot så skiljer det tio poäng. En viss skillnad.

Arsenal är stabila hemma men det bidrar inte till något favoritskap. De är lite som hela deras säsong, att det går upp och ner. Ibland spelar de lysande några matcher, inte minst mot City i höstas, för att sedan inte skapa en farlig chans på 90 minuter. Truppen är inte tillräckligt bred för att vara ett absolut topplag men under en match kan de rå på alla lag. Och särskilt nu när Manchester City inte kommer med de bästa förutsättningarna.

För på deras skadelista finns namn som Sergio Agüero, Maicon, Aleksandar Kolarov, Micah Richards och Jack Rodwell. Den före detta Arsenalspelaren Samir Nasri är dessutom avstängd. Men på grund av det här så kommer inte City med ett dåligt lag. De har ligans bredaste spelartrupp och nu får de nytta av det. För Arsenal kan eventuellt Oliver Giroud saknas. Han har fått knäproblem och det är osäkert om han kommer till spel. Därför är det nog ingen vågad gissning att Theo Walcott startar centralt igen. Frågan är däremot vem City väljer bredvid Carlos Tévez i anfallet. Mario Balotelli eller Edin Dzeko. Jag tror på Dzeko med tanke på att Balotelli har haft den säsong han haft och Dzeko ändå gjort en del mål när han fått chansen.

Arsenal hade en bra form i december med endast en match utan vinst. 0-2 mot Swansea. City hade tre matcher där de tappade poäng och spelet knackade lite grann. Det är ju framförallt på bortaplan som de tappar poäng. Men de har ett så pass bra försvar att de ska kunna hålla ganska tätt mot Arsenal idag. Jag tror nog inte på en målfest men stundtals kan det nog bli ganska öppet spel. Det ska bli spännande att se vilka som kommer trycka på, på slutet om det är oavgjort. City får nog ändå gälla som knapp favorit hos mig, men Arsenal brukar höja sig mot topplagen. Tror ändå på ett sent avgörande för Citys fördel.

Mitt tips: Arsenal 1-2 Manchester City

Hur tror du att det går i de båda matcherna?

//Billy Hammer

Kommentarer

Postat av: Jacke

Publicerad 2013-01-13 14:29:03

Man U - LFC 1-2 Ars - Man C 2-2

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Namn: Billy Hammer Ålder: 19 år Bor: Pålsboda Gör: Går i trean på medieprogrammet på Virginska skolan och spelar innebandy i Ekeby IF. Jag ser på fotboll en hel del också… Bästa fotbollsminne: När Daniel Tjernström sköt AIK till SM-guld 2009. Lagen i mitt hjärta: Här i Sverige är det Gnaget som gäller, men ute i Europa så klappar hjärtat för Arsenal.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela