Har Kaká slutligen bestämt sig för att offra lön framför karriär?

Publicerad 2013-01-17 15:04:00 i Spelare och ledare,

Förmodligen var Kaká Milans viktigaste spelare när de vann Champions League 2007. Redan då började nog Real Madrid jobba för att få in den skickliga brassen. Det dröjde dock till sommaren 2009 innan Kaká kritade på för Real. Real Madrid betalade nästan 70 miljoner euro för en av världens bästa fotbollsspelare. Men det var då. Nu är Kaká inte ens ordinarie i Reals startelva.

En av den forna Kakás bästa egenskaper var att löpa med boll. Han var nog snabbast i världen med boll under mitten av 2000-talet. En annan av hans bästa egenskaper var hans förmåga att kunna sysselsätta ett helt försvar på egen hand. Han kunde också göra mål, assist, han kunde helt enkelt hantera det mesta på en fotbollsplan. Vad av det finns kvar nu? Inte mycket. Självklart har han fortfarande kapaciteten i sig, men den har i mångt och mycket blivit sönderhackad av skador. När han väl har spelat någorlunda regelbundet så har det inte synts många spår av den Kaká vi såg bära Milan till Champions League-final.

Kaká under sina bästa år. Eller har han mer att uträtta någon annanstans? (Мельников Александр (CC-BY-SA-3.0)
 
Efter en katastrofal insats av Real Madrid i helgens ligaspel så blev Kaká utvisad till råga på allt. Han hann bara vara på planen i en dryg kvart innan han skickades ut. Det var hans första utvisning i ligaspel under hela hans proffskarriär. För övrigt var det enda röda kort som han ådragit sig tidigare, i VM 2010.

Eftersom Kaká aldrig riktigt kommit in i Real ordentligt, så är det inte förvånande att han ryktats åt olika håll. Igår så hjälpte Kaká till med späda på ryktena om att han är på väg bort från den spanska huvudstaden.

– Jag är olycklig över min situation i Real Madrid. Både för min del och min omgivning, sade han. Dessutom fortsatte han med att säga att han är öppen för att hitta en lösning och att han har många fina minnen och vänner i Milan. Milans vicepresident, Adriano Galliani, utesluter dock att Kaká ska vara på väg till klubben. Det ska vara hans höga lön som är problemet. Så det jag frågar mig är om Kaká är beredd att gå ner i lön för att få komma ”hem” till Milan och eventuellt få fart på karriären.

Jag tror att det skulle göra Kaká gott att få återvända och spela med Milan. Det skulle inte bara vara bra för Kaká, utan också för "Rossoneri". Milan har haft ekonomiska problem som de räddade genom att sälja Thiago Silva och Zlatan Ibrahimovic i somras. Med en stabilare ekonomi så skulle de nog ha råd att betala det Real Madrid värderar honom till. Och det är inga 65-70 miljoner euro som de behöver betala. Milan behöver en mittfältare som kan skapa chanser för andra och samtidigt göra mål själv. Inte ett enda lag som ligger före Milan i ligan har gjort färre mål från mittfältet. Montolivo är bra men de andra är ojämna och bredden är inte heller jättestor. Och vad det gäller offensiven så har hittills, alldeles för mycket hängt på den unge Stephan El-Shaarawy.

Vi får se vad det här mynnar ut i men jag tror i alla fall att en övergång skulle vara den bästa lösningen för tre parter. Allt beror nog på hur pass lönen är viktigare än att spela fotboll på toppnivå.

***

Vad tror du skulle vara rätt fortsättning för Kakás karriär? Och hur mycket kan han tänkas offra?

//Billy Hammer

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Namn: Billy Hammer Ålder: 19 år Bor: Pålsboda Gör: Går i trean på medieprogrammet på Virginska skolan och spelar innebandy i Ekeby IF. Jag ser på fotboll en hel del också… Bästa fotbollsminne: När Daniel Tjernström sköt AIK till SM-guld 2009. Lagen i mitt hjärta: Här i Sverige är det Gnaget som gäller, men ute i Europa så klappar hjärtat för Arsenal.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela